Antreprenoriatul îmi dă posibilitatea să mă auto-depășesc

Vreau să devin antreprenor deoarece pot avea posibilitatea să îmi folosesc la cote înalte creativitatea şi imaginaţia. Antreprenoriatul îţi oferă posibilitatea să ieşi de sub „tutela” şi regulile impuse de şefii care poate nu îţi împărtăşesc viziunea unică. Şi nu uita că tocmai această viziune unică va face diferenţa între tine şi concurenţă. De asemenea, scapi de zecile de aplicări la noi job-uri, de C.V.-uri depuse şi interviuri. După cum te-ai fi aşteptat, beneficiile în a-ţi fi propriul şef sunt nenumărate şi nu numai că ai scăpat de căutarea unui loc de muncă, dar chiar vei susţine tu interviurile de angajare.

Nu ai cum să te plictiseşti atunci când ştii că de tine depinde succesul şi profitul companiei tale. A fi antreprenor presupune un proces continuu şi interesant de învăţare din multiple domenii. Mai mult, îţi poţi organiza munca în cele mai inedite locuri, fără a mai fi legat de clasicul birou, iar pentru asta nu ai nevoie decât de un laptop, smartphone şi o conexiune la internet.

Dacă în cazul unui job clasic este destul de greu să îţi dai seama exact ce impact ai tu, ideile tale şi activitatea desfăşurată asupra business-ului în ansamblu (motiv pentru care de multe ori poţi trăi neplăcuta senzaţie că ceea ce faci nu este de impact sau poţi fi cu uşurinţă înlocuit de alte persoane), în postura de antreprenor vei vedea cu uşurinţă cât de mult contează fiecare decizie, cuvânt şi acţiune.

Tu îți vei stabili strategia, tu vei planifica viitorul, tu vei alege metodele de implementare. Urmarea intuiţiei, organizarea programului şi a resurselor, selectarea clienţilor, toate acestea reprezintă o libertate râvnită de mulţi dintre noi, dar și responsabilitatea este pe măsură!

Autor: Dinu Alexandru, Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației