Ce potențial de business există în zonele rurale din România?

În România cele mai multe dintre zonele rurale nu sunt dezvoltate, ceea ce e bine, dintr-o anumită perspectivă și anume aceea a dezvoltării unui business, prin care am putea noi să dezvoltăm acel sat și să îl facem și cunoscut.

Există multe sate care sunt aproape părăsite, începând să devină un fel de ghost villages, însă avem posibilitatea de a transforma aceste sate într-un adevărat ”hotel” și anume prin cumpărarea de case (care au un preț destul de scăzut, având în vedere că nu mai locuiește nimeni în ele) și transformarea acestora în case de vacanțe cu specific tradițional. Pe lângă aceste transformări putem implementa și proiecte cu privire la un nivel de viață bio, prin deschiderea unor ferme de animale și deschiderea unor culturi de plante, în care cei care sunt cazați în ”hotelul” nostru pot participa la aceste activități.
Prin acest business mă adresez persoanelor dornice de a afla mai multe despre tradițiile noaste, și aș încerca să atrag atenția unei piețe din afara țării noaste.
Acest proiect vine în nevoia omului de a se rupe de toate (în special de tehnologie) și de a se relaxa într-un altfel de loc.

Autor: Cătălin Dan, Facultatea de Drept