Interviu – Cristian Ciornei, câștigător Platforma Y: “Am participat cu intenţia de a îmi testa capacitatea de a scrie un articol”

Mai sunt doar câteva zile, iar Cristian Ciornei, câștigătorul bursei de la Oxford din cadrul concursului Platforma Y, se va îmbarca în avionul care îl va duce la una dintre cele mai prestigioase Universități din Europa. Cristian va beneficia de două săptămâni de cursuri la Oxford, timp în care va studia despre business, economie și afaceri, domenii ce îl vor ajuta să pornească pe drumul antreprenoriatului la momentul potrivit. Înainte de a pleca, însă, l-am rugat să ne răspundă la câteva întrebări, astfel încât să îi surprindem emoțiile și entuziasmul dinainte de acestă frumoasă experiență care îl așteaptă.

De unde ai auzit de concursul Platforma Y?

Mama mea este profesoară, iar una din fostele ei eleve, Oana, i-a spus despre el, sugerȃnd că aş putea participa.

Ce te-a determinat să participi la acest concurs?

Ce m-a determinat să particip? Iniţial, întrebările nu mă prea atrăgeau, întrucȃt toate se legau de marketing sau administrarea unei afaceri, domenii în care nu pot spune că am niciun fel de experiență. Dar a fost una care mi-a captat interesul, cea la care am şi răspuns. Ca să fiu sincer, totuşi, nu am crezut că voi cȃştiga. Am participat cu intenţia de a îmi testa capacitatea de a scrie un articol, deoarece era un domeniu relativ nou pentru mine.


Care a fost prima ta reacţie cȃnd ai aflat că ai cȃştigat?

Cȃnd am primit telefonul, aşteptam nişte musafiri. Am crezut că numărul aparţine unuia dintre ei, întrucȃt pȃnă şi vocea semăna. Primul meu reflex a fost să vorbesc normal, dar formularea “Domnul Cristian Ciornei?” mi-a dat de înţeles că e ceva oficial. Cȃnd am fost întrebat ce aş spune dacă mi s-ar oferi o bursă la Oxford, am avut cȃteva secunde de pauză. A fost momentul în care mintea mea încerca să îşi dea seama dacă prietenii mei îmi joacă o festă sau nu, deoarece ştiau de concurs. După ce am zis, într-un final, că da, am încercat tot restul convorbirii să-mi înfrȃnez impulsul de a rȃde. Atunci cȃnd primesc o veste foarte bună am tendinţa, la început, să zȃmbesc pȃnă la urechi, iar după încep să rȃd, pentru că aşa-mi exprim eu fericirea. Pot spune că, înconjurat de prieteni şi familie, a fost cel mai bun cadru să aflu o astfel de noutate.

Cum crezi că vor fi cursurile la Oxford și ce așteptări ai de la această experiență?

Sincer, încerc să nu am aşteptări niciodată. Nu că îmi fac griji în legatură cu această situaţie, dar am o imaginaţie bogată care îşi face adesea multe scenarii. Scenarii ce, la un moment dat, devin chiar contradictorii. Aşa că prefer să mă las surprins. Dar aş minţi dacă aş spune că nu mă aştept să fie ceva inedit şi unic. Nu pot să descriu ce sper să obţin, profesional şi personal vorbind, de la această experienţă, dar pot afirma că mă simt entuziasmat în legătură cu ea.

Cristian va continua să ne țină la curent cu ce se întâmplă, pe tot parcursul experienței sale, iar dacă vreți să aflați mai multe, vă invităm să urmăriți paginile de Facebook West Gate Campus și Platforma Y.

Nu uitați că Platforma Y încă mai are de oferit 3 cursuri de antreprenoriat pentru 3 tineri cărora nu le este teamă să își exprime viziunile de business și îndrăznesc să încerce mai mult. Concursul se desfășoară până pe 25 decembrie, iar aici găsiți tot ceea ce trebuie să faceți pentru a participa.