Lucrez pentru alții sau lucrez pentru mine?

Acum depinde și de ce așteptări ai în viață. Dacă îți dorești să ai o rutină zilnică, să te conducă un program făcut de alții, atunci a lucra pentru alții este o soluție corectă. Dar dacă vrei să faci ceva în care să-ți pui toată energia, toată pasiunea ta, atunci trebuie să începi să lucrezi pentru tine.
Din punctul meu de vedere dacă translatăm cele două situații în cifre vom avea ceva de felul următor:
– tânăr absolvent ieșit de pe băncile facultății se angajează la o firmă unde câștiga o sumă de 500 euro/lună (cu ăștia rămâne, în cel mai optimist caz);
– următorul pas este să caute independența financiară…dacă nu ai părinții bogați (caz în care îți oferă ei totul) începi să-ți cauți propria locuința, propria masina… etc.;
– o garsonieră costă, în medie, 30.000 euro + o mașină 5.000 euro să zicem= 35.000 euro;
– 35.000/500= 70 luni= aprox 6 ani în care nu ești sigur pe jobul tău, poate să vină criza… cheltuieli neașteptate sau alte dificultăți.

De partea cealaltă, a lucra pentru tine înseamnă a-ți crea propria lume după viziunea ta astfel încât să nu simți că muncești cu adevărat ci doar îți trăiești viața. În această fază nu te va mai interesă casă, mașină, și alte lucruri, ci doar că afacerea ta să meargă bine, pentru că dacă merge bine, celelalte lucruri vor veni de la sine fără să te gândești prea mult la ele.
Asta e părerea mea, poate unii nu sunt de acord cu ea dar dacă vrem să schimbăm ceva trebuie să începem de la tineri, să le formăm o nouă atitudine, o nouă mentalitate astfel încât să nu mai muncească pentru străini în propria țară. Aici s-a ajuns, de aici trebuie să preluam noi, tineretul, și să schimbăm ce alții nu au reușit, iar acest lucru se face doar prin implicare și o dorință de a lasă urmașilor noștri o țară mai bună, dar mai ales o țară a lor, nu a străinilor.

Autor: Petru Todor, Master Managementul Afacerilor Industriale